Coronavirus // 109 cazuri noi de infectare cu Covid-19. Alți 16 lucrători medicali infectați

Irina Odobescu
01/06/2020
World Health Organization in Moldova

109 cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost confirmate luni după analiza a 775 de probe în laborator. Bilanțul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus ajunge la 8.360. În ultimele 24 de ore 10 persoane au decedat în urma complicațiilor provocate de infecția Covid-19. Totodată, autoritățile anunță că în prima zi a lunii iunie au fost testați pozitiv încă 16 lucrători medicali. 

Datele Ministerului Sănătății Muncii și protecției Sociale arată că toate cazurile confirmate sunt cu transmitere locală. Cele mai multe teste pozitive au fost localizate la Chișinău – 51 de cazuri. La Cahul și la Ceadâr-Lunga au fost înregistrate câte 11 cazuri, la Bălți – opt cazuri, Căușeni, Fălești, Strășeni și regiunea din stânga Nistrului – câte patru cazuri, Comrat – trei cazuri, Taraclia – două cazuri, Cantemir, Cimișlia, Edineț, Glodeni, Ialoveni, Râșcani și Ștefan Vodă – câte un caz.

Din cele 109 cazuri noi, în 16 e vorba despre lucrători medicali – patru medici, nouă asistenți medicali, trei persoane din rândul personalului auxiliar.

Precizăm că până în acest moment 305 persoane și-au pierdut viața în urma infectării cu noul tip de coronavirus.

Irina Odobescu
01/06/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii