Coronavirus // 115 cazuri noi de infectare confirmate în ultimele 24 de ore

Anticoruptie.md
09/04/2020

115 cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus au fost confirmate joi în Republica Moldova, din totalul de 534 de probe analizate. Bilanțul persoanelor infectate ajunge astfel la 1.289. Totodată, s-au înregistrat două decese noi în ultimele 24 de ore, bilanțul celor care au pierdut lupta cu Covid-19 ajungând la 29 de persoane.

Din cele 115 cazuri, doar trei sunt de import, din Federația Rusă, Germania și Italia.

Chișinău continuă să rămână pe primul loc în privința numărului celor infectați cu Covid-19, cu 40 de cazuri, fiind urmat de Fălești cu 14 cazuri și Ștefan-Vodă cu 12.

În stânga Nistrului au fost confirmate 10 cazuri, la Orhei - șase, Glodeni - cinci, Comrat - patru, Cahul și Criuleni - câte trei cazuri, Căușeni, Rezina, Soroca și Strășeni - câte două cazuri, Briceni, Cimișlia, Florești, Leova, Taraclia, Telenești, Ungheni - câte un caz.

Ex-ministra Sănătății, Ala Nemerenco, susține că un focar de infecție s-a format la Spitalul clinic de psihiatrie din municipiul Chișinău. Fosta funcționară a scris pe pagina sa de Facebook că 11 angajați medicali și 21 de pacienți sunt infectați cu Covid-19.

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că de mâine toate instituțiile spitalicești din Republica Moldova vor asigura tratarea persoanelor testate pozitiv la Covid-19.

Tot de mâine, persoanele cu forme ușoare vor fi tratate la domiciliu, excepție fiind copiii, gravidele, persoanele în etate, dar și cele cu maladii serioase. Acestea vor fi monitorizate de medicul de familie.

Anticoruptie.md
09/04/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii