Coronavirus // 123 de cazuri noi de infectare cu Covid-19. Patru localități ies din carantină

Irina Odobescu
08/05/2020
yacutia24

Vineri au fost confirmate în laborator 123 de cazuri noi de infectare cu Covid-19, după analiza a 874 de probe. Bilanțul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus ajunge la 4.728. Totodată, autoritățile anunță că până luni, inclusiv, va fi sistat regimul de carantină în patru localități.

Potrivit ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, două cazuri sunt de import – din Marea Britanie și din Federația Rusă, iar 121 de cazuri confirmate sunt cu transmitere locală. Cele mai multe teste pozitive au fost localizate la Chișinău – 45 de cazuri noi. În regiunea din stânga Nistrului au fost confirmate 11 cazuri, la Basarabeasca – șapte cazuri, la Bălți, Cahul, Sângerei, Ștefan Vodă și Strășeni – câte cinci cazuri, la Călărași și Ialoveni – câte patru cazuri, Căușeni, Ceadâr-Lunga, Criuleni și Fălești – câte trei cazuri, Telenești și Edineț - câte două cazuri, Anenii Noi, Comrat, Drochia, Glodeni, Orhei, Rezina, Râșcani, Soroca și Ungheni – câte un caz.

După ce astăzi a fost sistat regimul de carantină în mun. Soroca, autoritățile anunță că, începând cu 10 mai se va sista regimul de carantină și în satele Etulia și Cișmichioi din raionul Vulcănești, dar și în satul Brânzeni, Anenii Noi. De luni, 11 mai, va fi sistată carantina și în orașul Glodeni.

Precizăm că până în acest moment, au decedat 150 de persoane din cauza infecției cu Covid-19.

Irina Odobescu
08/05/2020

Comentarii