Coronavirus // 129 de cazuri noi de infectare cu Covid-19. Un nou focar într-o instituție medicală

Irina Odobescu
07/05/2020
countrepointresearch.com

Joi au fost confirmate în laborator 129 cazuri noi de infectare cu Covid-19, după analiza a 971 de probe. Bilanțul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus ajunge la 4.605. Totodată, autoritățile anunță că azi au fost testați pozitiv încă 23 de lucrători medicali.

Potrivit ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, toate cazurile confirmate sunt cu transmitere locală. Cele mai multe teste pozitive au fost localizate la Chișinău – 53 de cazuri noi. În regiunea din stânga Nistrului au fost confirmate 19 cazuri, la Basarabeasca – 12 cazuri, Edineț și Ungheni – câte șase cazuri, Cahul – cinci cazuri, Drochia și Ialoveni – câte patru cazuri, Bălți – trei cazuri, Căușeni, Criuleni, Glodeni, Ocnița, Ștefan Vodă, Călărași și Strășeni – câte două cazuri, Anenii Noi, Ialoveni și Soroca – câte un caz.

Ministra a mai precizat că din cele 129 de cazuri noi, 23 sunt lucrători medicali – cinci medici, unsprezece asistenți medicali și șapte persoane din rândul personalului auxiliar. Dumbrăveanu a menționat că a fost înregistrat un nou focar într-o instituție medicală. Este vorba despre spitalul raional din Basarabeasca, unde, din cei 24 de lucrători medicali testați, șapte sunt infectatați cu COVID-19. Încă trei cadre medicale au fost testate pozitiv la Spitalul clinic Municipal „Sf. Treime”. 

Precizăm că până în acest moment, au decedat 145 de persoane din cauza infecției cu Covid-19.

Irina Odobescu
07/05/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii