Coronavirus // 158 de cazuri noi de infectare cu Covid-19. Încă 19 lucrători medicali infectați

Irina Odobescu
26/05/2020
esp.md

158 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost confirmate marți după analiza a 1.118 probe în laborator. Bilanțul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus ajunge la 7.305. Totodată, autoritățile anunță că azi au fost testați pozitiv încă 19 lucrători medicali.

Datele Ministerului Sănătății Muncii și protecției Sociale arată că toate cazurile confirmate sunt cu transmitere locală. Cele mai multe teste pozitive au fost localizate la Chișinău – 66 de cazuri. La Cahul au fost înregistrate 15 cazuri, în  regiunea din stânga Nistrului – 11 cazuri, Ialoveni- 8 cazuri, Orhei – șapte cazuri, Bălți, Ocnița – câte cinci cazuri, Cantemir, Comrat, Edineț, Taraclia – câte patru cazuri, Basarabeasca, Criuleni, Nisporeni, Sângerei – câte trei cazuri, Călărași, Ungheni, Vulcănești – câte două cazuri, Ceadâr-Lunga, Florești, Fălești, Râșcani, Ștefan Vodă, Strășeni, Telenești – câte un caz.

Din cele 158 de cazuri noi, 19 sunt lucrători medicali – trei medici, 11 asistenți medicali, cinci persoane din rândul personalului auxiliar.

Centrul de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități mintale (adulte) din Bădiceni, raionul Soroca a devenit focar de infecție pe data de 11 mai. Din cei 128 de beneficiari infectați cu COVID-19, 38 sunt spitalizați, iar 83 urmează tratamentul în cadrul centrului de plasament.

Centrul de plasament din Cocieri a devenit focat de infecție pe 20 mai. Din cei  74 de beneficiari infectați,14 urmează tratamet în cadrul instituției spitalicești, iar 60 s-au vindecat

Autoritățile anunță că toți cei 71 de beneficiari testați pozitiv cu COVID-19 din cadrul Centrul de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități din Brânzeni, Edineț, devenit focar pe 24 aprilie, s-au vindecat.

Precizăm că până în acest moment, au decedat 267 persoane din cauza complicațiilor provocate de coronavirusul de tip nou.

Irina Odobescu
26/05/2020

Comentarii