Coronavirus // 192 de cazuri noi de infectare cu Covid-19. Încă 18 lucrători medicali infectați

Irina Odobescu
15/05/2020
undp Moldova

Vineri au fost confirmate 192 de cazuri noi de infectare cu Covid-19, după analiza a 1.344 de probe în laborator. Bilanțul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus ajunge la 5.745. Totodată, autoritățile anunță că azi au fost testați pozitiv încă 18 lucrători medicali.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), toate cazurile confirmate sunt cu transmitere locală. Cele mai multe teste pozitive au fost localizate în regiunea din stânga Nistrului – 52 de cazuri noi. La Chișinău – 42 de cazuri, Soroca – 20 de cazuri, Ceadâr-Lunga – 10 cazuri, Strășeni – nouă cazuri, Bălți – opt cazuri, Cahul și Edineț - câte șase cazuri, Căușeni, Comrat și Taraclia – câte patru cazuri, Basarabeasca și Orhei – câte trei cazuri, Călărași, Criuleni, Florești, Glodeni, Râșcani și Sângerei – câte două cazuri,  Aneii Noi, Fălești, Ialoveni, Nisporeni, Ocnița, Șoldănești și Ștefan Vodă – câte un caz.

Dintre cele 192 de cazuri noi, în 18 cazuri este vorba despre lucrători medicali – cinci medici, opt asistenți medicali și cinci persoane din rândul personalului auxiliar. Potrivit comunicatului MSMPS, 253 de pacienți se află în stare gravă, iar 23 sunt supuși ventilării mecanice

Precizăm că până în acest moment, au decedat 202 persoane din cauza infecției cu Covid-19.

Irina Odobescu
15/05/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii