Coronavirus // 195 de cazuri noi și 10 persoane decedate din cauza infecției

Irina Odobescu
09/07/2020
WHO Moldova

195 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost confirmate miercuri, după analiza a 1.720 de probe în laborator. Bilanțul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus ajunge la 18.666. Totodată, nouă lucrători medicali au fost testați pozitiv, iar zece persoane și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore din cauza complicațiilor.

Datele MSMPS arată că dintre cele 195 de cazuri confirmate, unul este de import, din Cipru. Cele  mai multe cazuri de transmitere locală, în număr de 82, s-au înregistrat la Chișinău. La Bălți au fost înregistrate nouă cazuri, Cahul, Vulcănești, câte opt cazuri, Comrat, Ialoveni - câte șapte cazuri, Criuleni, Orhei - câte șase cazuri, Ceadâr-Lunga, Drochia, Strășeni - câte cinci cazuri, Edineț, Florești, Râșcani, soroca, câte patru cazuri, Anenii Noi, Ocnița, Sângerei, Taraclia, Telenești, regiunea din stânga Nistrului, câte trei cazuri, Căușeni, Hâncești, Șoldănești, Ungheni, câte două cazuri, Basarabeasca, Călărași, Cantemir, Dondușeni, Glodeni ,câte un caz. 

 Joi au fost testați pozitiv încă nouă lucrători medicali, doi medici și șapte asistenți medicali 

Zece persoane și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore, numărul deceselor din cauza noului tip de coronavirus ajungând la 624. 

Irina Odobescu
09/07/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii