Coronavirus //  26 de pacienți, conectați la aparate de respirație asistată și trei decese

Loredana Garaz
27/06/2020
facebook: SCR Timofei Moșneaga

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 15.776 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1.197 în regiunea din stânga Nistrului, iar 26  de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată. Autoritățile anunță despre trei decese provocate  de complicațiile coronavirusului de tip nou.

Dintre cei 463 de paceință în stare gravă, 26 sunt conectați la aparate de respirație asistată. 1.168 de pacienți sunt în stare de gravitate medie. Sâmbătă, încă 54 de persoane au fost internate  cu suspecție la COVID-19.

Până la ziua de azi, au fost confirmate 2.368 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care  596 medici, 943 asistenţi medicali, 681 de persoane din rândul personal auxiliar și 28 de farmaciști.

Totodată, MSMPS informează despre înregistrarea a trei  decese provocate de COVID-19. Este vorba despre un bărbat de 68 de ani din  municipiul Chișinău, care a fost internat la data de 20 iunie, la Institutul de Medicină Urgentă. Printre comorbidități se numără hepatita cronică, diabetul zaharat, cardiomiopatia hipertensivă și pulmonară. O octogenară din Ungheni a decedat, la Spitalul Clinic Municipal Nr. 1, printre comorbidități au fost depistate cardiopatie ischemică, agor pectoral instabil și paroxism de fribrilație atrială. La Spitalul Clinic Bălți a pierdut lupta pentru viață o femeie de 56 de ani, internată la data de 18 iunie, care avea printre comorbidități obezitate, diabet zaharat și hipertensiune arterială.

Alte 198 persoane au fost tratate, numărul total al celor vindecați ajunge la 8.963, iar 518 pacienți au decedat din cauza complicațiilor cauzate de coronavirusul de tip nou.

Loredana Garaz
27/06/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii