Coronavirus // 332 de cazuri noi de infectare. Bilanțul cazurilor confirmate trece de 20 de mii

Irina Odobescu
15/07/2020
WHO Moldova

332 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost confirmate miercuri, după analiza a 1.982 de probe în laborator. Bilanțul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus ajunge la 20.040. În stare gravă sunt 346 de pacienți, iar patru persoane au pierdut lupta pentru viață în ultimele 24 de ore.

Datele Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale arată că cele mai multe cazuri cu transmitere locală s-au localizat la Chișinău - 154 de cazuri. La Soroca au fost confirmate 19 cazuri, Comrat - 17 cazuri, Fălești - 13 cazuri, Anenii Noi - 11 cazuri, Criuleni - zece cazuri, Orhei și Strășeni - câte nouă aczuri, Căușeni - opt cazuri, Ialoveni și Taraclia - câte șapte cazuri, Basarabeasca, Cahul, Ceadâr-Lunga, Leova, Ștefan Vodă și Telenești - câte cinci cazuri, Bălți, Hâncești și Rezina - câte patru cazuri, Briceni, Drochia, Florești, Râșcani și Ungheni - câte trei cazuri, Călărași, Edineț, Sângerei și Vulcănești - câte două cazuri, Cimișlia, Șoldănești și regiunea din stânga Nistrului - câte un caz. 

Miercuri au fost testați pozitiv încă 12 lucrători medicali – trei medici, opt asistenți medicali și o persoană din rândul personalului auxiliar. 

Patru persoane și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore, numărul deceselor din cauza noului tip de coronavirus ajungând la 662.

Irina Odobescu
15/07/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii