Coronavirus // 3510 angajați din domeniul sanitar vor primi indemnizația unică pentru că s-au infectat la locul de muncă

Crina Dumitriu
30/03/2021
Foto-simbol

3510 angajați din domeniul sanitar vor primi indemnizația unică în valoare de 16 mii lei pentru că s-au infectat cu Covid-19 la locul de muncă. În acest sens au Ministerul Finanțelor va aloca din Fondul de intervenție al Guvernului mijloace financiare în sumă de 56 mil. 160 mii lei pentru acordarea indemnizațiilor unice personalului medical infectat cu COVID-19. O hotărâre de Guvern în acest sens a fost aprobată astăzi în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, proiectul a fost elaborat întru executarea prevederilor legii cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică, precum și întru susținerea neîntârziată a angajaților din domeniul medical care au contractat infecția COVID-19.

Astfel, din suma totală de 56 mil. 160 mii lei, 22,9 mil. lei vor fi alocate Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru 1 431 persoane; 8,9 mil. lei Consiliului minicipal Chișinău pentru 559 persoane; 1,6 mil. lei Comitetului Executiv UTA Găgăuzia pentru 99 persoane; 1,3 mil. lei Consiliului raional Edineț pentru 83 persoane; 1,2 mil. lei Consiliului raional Ungheni pentru 76 persoane; 1,0 mil. lei Consiliului raional Strășeni pentru 66 persoane, restul fiind distribuit altor autorități.

 Precizăm că, până în prezent 11 623 de angajați în sectorul bugetar au beneficiat de indemnizația unică în valoare de 16 mii lei.

Crina Dumitriu
30/03/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii