Coronavirus // 68 de cazuri noi de infectare cu Covid-19. Un nou focar într-un centru de plasament

Irina Odobescu
11/05/2020
grover-sk

Luni au fost confirmate 68 de cazuri noi de infectare cu Covid-19, după analiza a 481 de probe în laborator. Bilanțul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus ajunge la 4.995. Totodată, autoritățile anunță că azi au fost testați pozitiv încă nouă lucrători medicali și a fost înregistrat încă un focar de infecție într-un centru de plasament.

Potrivit ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, toate cazurile confirmate sunt cu transmitere locală. Cele mai multe teste pozitive au fost localizate la Chișinău – 21 de cazuri noi. La Ceadâr-Lunga au fost confirmate nouă cazuri, la Bălți – șase cazuri, Cahul, Sângerei, regiunea din stânga Nistrului și Ungheni – câte patru cazuri, Nisporeni – trei cazuri, Căușeni și Ocnița – câte două cazuri, Călărași, Criuleni, Dondușeni, Edineț, Florești, Ialoveni, Rezina, Strășeni și Telenești – câte un caz.

Ministra a mai precizat că din cele 68 de cazuri noi, în nouă cazuri este vorba despre lucrători medicali – doi medici, cinci asistenți medicali și două persoane din rândul personalului auxiliar. Dumbrăveanu a menționat că a fost înregistrat un nou focar într-un centru de plasament. Este vorba despre Centrul de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități mintale (adulte) din Bădiceni, raionul Soroca. Trei angajați ai centrului și un beneficiar au fost testați pozitiv la data de 9 mai. Actualmente, 13 persoane din cadrul instituției se află sub supraveghere, iar la 96 de beneficiari și patru persoane din rândul lucrătorilor luni le-au fost prelevate probe.

Precizăm că până în acest moment, au decedat 176 de persoane din cauza infecției cu Covid-19.

Irina Odobescu
11/05/2020

Comentarii