Coronavirus // 85 de cazuri noi și 57 de pacienți în stare extrem gravă

Irina Odobescu
08/07/2021
Foto: cna.md

Ministerul Sănătății a raportat, joi, alte 85 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus după efectuarea a 4.545 de teste. 57 de pacienți sunt în stare extrem de gravă. Șapte persoane contaminate s-au întors de peste hotare, patru din Germania și trei din Federația Rusă. 

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 257.272. Din numărul total de cazuri, niciunul nu e în rândul lucrătorilor medicaliConstant, cele mai multe contaminări sunt înregistrate în regiunea din stânga Nistrului și în capitală. 

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 223 confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 57 în stare extrem de gravă (10 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată).

Alte 92 persoane au fost vindecate. În total, 250.220 persoane au fost tratate de COVID-19. În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 557 persoane, iar 17.296 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Încă două persoane au pierdut lupta pentru viață. Bilanțul deceselor a ajuns joi la 6.205. 

Irina Odobescu
08/07/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii