Coronavirus // 86 de cazuri noi confirmate și două persoane decedate. Bilanțul deceselor urcă la opt

Anticoruptie.md
03/04/2020

Pe parcursul zilei de vineri au fost confirmate 86 de cazuri noi de infectare cu noul tip de coronavirus. Numărul cazurilor de infecție cu Covid-19 în Republica Moldova ajunge astfel la 591. Totodată, vineri au fost confirmate două decese din cauza noului tip de coronavirus.

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a precizat că pe parcursul zilei au fost procesate 419 probe.

„Șapte cazuri sunt de import, iar 79, cu transmitere locală. Cele mai multe cazuri sunt localizate la Chișinău – 33 de cazuri, în raionul Ștefan Vodă – 26 și în Fălești – patru cazuri. În raioanele din partea stângă a Nistrului au fost confirmate patru cazuri. Printre cei infectați sunt 17 lucrători medicali, șapte dintre aceștia sunt din spitalul raional din Ștefan Vodă”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Ministra Sănătății a anunțat și despre două decese din cauza infecției Covid-19. În primul caz este vorba despre un medic din raionul Soroca, în vârstă de 65 de ani, care a fost spitalizată la 26 martie, iar în cel de-al doilea caz este vorba despre o persoană în vârstă de 67 de ani, care a fost spitalizată miercuri, în stare extrem de gravă, la Institutul de Medicină Urgentă.

Anticoruptie.md
03/04/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii