Coronavirus // Activitatea unui centru de sănătate din Criuleni, sistată. Nu respecta măsurile de protecție impuse de ANSP

Irina Odobescu
02/07/2020
MSMPS

11 frizerii, un centru de sport, dar și o instituție de asistență medicală primară din raionul Criuleni, și-au suspendat activitatea, pe parcursul săptămânii curente, pentru că nu asigurau respectare măsurilor de protecție impuse de Agenția Națională de Sănătate Publică.

Pe parcursul ultimei săptămâni a lunii iunie, specialiștii ANSP au efectuat inspecții la 194 de obiective ale economiei naționale: 84 de frizerii, 41 de instituții medicale, 38 de farmacii și instituții care prestează servicii de fitness. În urma evaluărilor a fost supendată activitatea a 13 instituții: 11 frizerii, un centru de sport și o instituție medicală. În acest sens au fost aplicate opt procese verbale de contravenție.

„Este vorba despre o instituție de asistență medicală primară din raionul Criuleni, care nu asigura toate condițiile de a respecta măsurile de protecție. Până pe data de 10 iulie trebuie să-și remedieze situația, după care va fi un control repetat”, a declarat Cristina Stratulat, purtătoare de cuvânt la MSMPS, solicitată de reporterii portalului Anticoruptie.md.

De asemenea, în ultima săptămână, reprezentanții Agenției Naționale Transport Auto, au organizat operațiuni de control pentru prevenirea răspândirii infecției COVID – 19 în transportul public, gările și stațiile auto din raioanele Căușeni, Ștefan Vodă, Cahul, Cantemir, Soroca și Edineț.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost înregistrate 16.898 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 1.242 în regiunea din stânga Nistrului. 551 de persoane au pierdut lupta pentru viață din cauza complicațiilor provocate de infecție. 

Irina Odobescu
02/07/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii