Coronavirus // Al 16-lea lucrător medical a pierdut lupta cu boala

Irina Odobescu
27/05/2020
agora.md

Încă un lucrător medical a decedat din cauza complicațiilor provocate de coronavirusul de tip nou. Este vorba despre medicul obstetrician-ginecolog Valeriu Crivoi care activa în cadrul Spitalului Raional Soroca. Acesta este al 16-lea lucrător medical răpus de COVID-19.

„Primăria municipiului Soroca exprimă sincere condoleanțe. Am pierdut un om deosebit, un specialist, care și-a dedicat mulți ani medicinei, Valeriu Crivoi a tratat cu grijă și responsabilitate mii de pacienți. Exprimăm sincere condoleanțe rudelor și colegilor și le dorim multă putere pentru a trece peste această grea încercare”, scrie pe pagina de facebook a Primăriei Municipale Soroca.

Primul medic răpus de Covid-19 este Ecaterina Litvinschidoctorița, care activa la Serviciul de urgență din Cricova, suburbie a Chișinăului. Ea s-a infectat după ce a fost trimisă la un pacient fără ca să fie avertizată de Serviciul 112 că acesta avea simptome de Covid-19. 

Al doilea deces este al unei doctorițe de la Stația de medicină urgentă din Soroca. Ludmila Caraion, în vârstă de 65 de ani, este prima victimă a pandemiei de Covid-19 în raionul Soroca. Ea a muncit în sănătate toată viața, ultimii 10 ani la Soroca, iar soțul ei este angajat la Salvare. Cel de-al treilea lucrător medical răpus de noul tip de coronavirus este medicul radiolog, Valeriu Pripa, doctor în științe medicale, în vârstă de 59 de ani, care activa la un spital privat din Chișinău, anterior mai mulți ani a fost şef al Secţiei Radiologie şi al Secţiei Medicină nucleară în cadrul Spitalului Clinic Republican. 

Lidia Lungu, o asistentă medicală din cadrul Asistenței Medicale Urgente din or. Fălești a decedat la 16 aprilie. Al cincilea medic răpus de Covid-19 este Ivan Şiman, şeful secţiei chirurgie a Spitalului Raional Orhei, în vârstă de 68 ani. Al șaselea deces din cauza noului coronavirus printre lucrătorii medicali este al unei femei din Soroca, în vârstă de 65 de ani. Ea activa în calitate de bufetieră în spitalul din oraș.

Un alt medic răpus de infecția cu Covid-19 este traumatologul Igor Cheptea, de la Spitalul raional Fălești. Medicul avea 57 de ani. Vera Godoroja, cu 42 de ani  experiență în domeniu a decedat pe data de 6 mai. Cadrul medical activa în calitate de felcer la Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Paraspitalicească. 

La 7 mai, încă doi lucrători medicali din Republica Moldova au pierdut lupta cu COVID-19. Este vorba despre Snejana Poștaru, asistentă medicală în cadrul secției de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Raional Cahul și chirurgul Ibraghim Acperov, care activa în cadrul Spitalului Republican din Tiraspol.

La 9 mai s-a stins din viață și chirurgul Ivan Șleahtițchi, în vârstă de 72 de ani, de la Spitalului Raional Ceadâr-Lunga. 

La 18 mai a decedat chirurgul endoscopist  Igor Dorogoi de la spitalul din Bălți în vârstă de 55 de ani, din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus.

La 25 mai a pierdut lupta pentru viață  medicul infecționist Bargan Fiodor, în vârstă de 45 de ani, de la Spitalului Raional Comrat din UTA Găgăuzia. 

La 26 mai s-a stins din viață chirurgul Stelian Candiba, în vârstă de 66 ani, care activa în secția Chirugie Septică a Spitalului Clinic Sfânta Treime din Chișinău.

Irina Odobescu
27/05/2020

Comentarii