Coronavirus // Alte 115 cazuri confirmate, dintre care 19 lucrători medicali

Irina Odobescu
05/05/2020
euronews

Marți au fost confirmate în laborator 115 cazuri noi de infectare cu Covid-19, după analiza a 924 de probe. Bilanțul cazurilor de infecție cu noul tip de coronavirus ajunge la 4.363. Totodată, autoritățile anunță că azi au fost testați pozitiv încă 19 lucrători medicali. 

Potrivit ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, toate cazurile confirmate sunt cu transmitere locală. Cele mai multe teste pozitive au fost localizate la Chișinău – 69 de cazuri noi. În regiunea din stânga Nistrului au fost confirmate 10 cazuri, Dubăsari - opt cazuri, Fălești și Criuleni - câte cinci cazuri, Cahul și Bălți – câte patru cazuri, Ialoveni – trei cazuri, Sângerei și Drochia – câte două cazuri, Telenești, Călărași și Basarabeasca – câte un caz.

Ministra a mai precizat că din cele 115 cazuri noi, 19 sunt lucrători medicali - patru medici, 10 asistenți medicali și cinci persoane din rândul personalului auxiliar. Dumbrăveanu a punctat că se efectuează „testarea intensă a lucrătorilor medicali din instituțiile medicale”.

De asemenea, autoritățile au anunțat despre sistarea regimului de carantină în municipiul Soroca, începând cu 8 mai curent, datorită diminuării numărului de cazuri. De luni, 11 mai, se va sista regimul de carantină și în orașul Glodeni, unde autoritățile asigură că nu mai există focar de infectare. Soroca și Glodeni sunt printre cele opt localități aflate până în prezent în regim de carantină.

Precizăm că până în acest moment, au decedat 136 de persoane din cauza infecției cu Covid-19.

Irina Odobescu
05/05/2020

Comentarii