Coronavirus // Alte 127 de cazuri confirmate și un focar nou de infecție într-o instituție medicală

Irina Odobescu
04/05/2020

Luni au fost confirmate în laborator 127 de cazuri noi de infectare cu Covid-19, după analiza a 696 de probe. Bilanțul cazurilor de infecție cu noul tip de coronavirus ajunge la 4.248. Totodată, autoritățile anunță despre un nou focar de infectare în Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”.  

Potrivit ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, toate cazurile confirmate sunt cu transmitere locală. Cele mai multe teste pozitive au fost localizate în regiunea transnistreană - 42 de cazuri noi. La Chișinău au fost confirmate 39 de cazuri, Bălți – 10, Cahul – cinci, Dubăsari – patru, Edineț, Fălești și Ungheni – câte trei cazuri, Călărași, Comrat, Rezina și Strășeni – câte două cazuri, Anenii Noi, Căușeni, Ceadâr-Lunga, Criuleni Drochia, Florești, Râșcani, Sângerei, Șoldănești și Telenești – câte un caz.

Ministra a mai anunțat că a fost înregistrat un nou focar de infectare cu COVID-19 într-o instituție medicală. Este vorba despre Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”, secția neurologie, unde au fost testați pozitiv 11 angajați. Această secție este cu profil non-Covid-19, iar activitatea acesteia nu va fi sistată, deoarece va fi schimbată echipa de lucrători medicali, a precizat ministra. Ea a punctat, de asemenea, că începând de mâine își reia activitatea Spitalul Raional Ștefan Vodă.

Precizăm că până în prezent, au decedat 132 de persoane din cauza infecției cu Covid-19.

 

Irina Odobescu
04/05/2020

Comentarii