Coronavirus // Alte 288 de cazuri confirmate. Bilanțul deceselor a trecut de 1.000

Anticoruptie.md
01/09/2020
Foto: TVR Moldova

Luni au fost confirmate 288 de cazuri noi de infectare cu Covid-19, după analiza a 1.370 de probe în laborator, dintre care teste efectuate primar – 1210 şi repetat – 160. Bilanțul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus ajunge la 37.208. În ultimele 24 de ore au mai decedat 13 persoane din cauza complicațiilor provocate de infecție.

Autoritățile anunță că un caz este de import, din Egipt. Din numărul total de cazuri confirmate, 14 sunt lucrători medicali: șase medici, șase asistenți medicali și două persoane din personalul auxiliar.

Oficialii din Sănătate menționează că 469 de pacienți la ora actuală sunt în stare gravă, dintre care 35 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată, 1304 – în stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi, în stare satisfăcătoare.

Alte 317 persoane au fost tratate și externate. În total, 26.189 persoane au fost tratate  de COVID-19.

13 persoane au pierdut lupta pentru viață în ultimele 24 de ore din cauza noului tip de coronavirus. Bilanțul deceselor ajunge la 1.008. Printre cei răpuși de Covid-19 se numără și o tânără de 27 de ani, din raionul Șoldănești, internată pe 30 august, la Spitalul Clinic Republican, cu insuficiență respiratorie și cardiacă acută, și edem pulmonar.

Anticoruptie.md
01/09/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii