Coronavirus // Alți doi lucrători medicali, o asistentă și un medic, și-au pierdut viața din cauza infecției

Marcela Meglei
31/03/2021

Alți doi lucrători medicali și-au pierdut viața din cauza complicațiilor provocate de Covid-19. Este vorba despre Alexandru Grec, în vârstă de 60 de ani, care activa în funcția de medic urolog în Secția Asistență Medicală Specializată de Ambulator al Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și despre Parascovia Tomșa, în vârstă de 56 de ani, care a activat în calitate de asistentă medicală la AMT Râșcani din municipiul Chișinău.

„Exprimăm sincere condoleanțe familiei, apropiaților și colegilor în legătură cu trecerea la cele veșnice a dnlui Alexandru GREC, în vârstă de 60 de ani, care activa în funcția de medic urolog în Secția Asistență Medicală Specializată de Ambulator al Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Dnul Alexandru Grec a fost dedicat meseriei sale, dând un exemplu de profesionalism, dedicație și perseverență. Dnul Alexandru Grec a fost internat la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” pe data de 12 martie curent. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Într-o postare pe pagina de Facebook a Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale administrația instituției a transmis un mesaj de condoleanțe familiei lui Alexandru Grecu.

„Cu profund regret, MSMPS exprimă sincere condoleanțe familiei îndurerate și colegilor, în legătură cu trecerea la cele veșnice a Dnei Parascovia TOMȘA, în vârstă de 56 de ani, care a activat în calitate de asistentă medicală la AMT Rîșcani din mun. Chișinău. Aceasta a fost internată la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” pe data de 23 martie curent. Dna Parascovia Tomșa  a fost un specialist dedicat profesiei sale, dând dovadă, pe parcursul activității sale, de profesionalism. Dumnezeu să o odihnească în pace”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Și administrația AMT Râșcani a transmis, într-o postare pe pagina de Facebook a instituției, un mesaj de condoleanțe familiei Parascoviei Tomșa.

De la începutul pandemiei de Coronavirus în Republica Moldova, 116 lucrători medicali au fost răpuși de infecție.

Marcela Meglei
31/03/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii