Coronavirus // Crește rata de îmbolnăvire a persoanelor în vârstă de 18-40 de ani

Irina Odobescu
02/09/2020
Foto: MSMPS via Facebook

Rata de îmbolnăvire cu infecția Covid-19 a persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 și 40 de ani a crescut în ultima perioadă, iar vârsta medie a celor infectați a scăzut și ajunge la 45,9 ani. Datele au fost prezentate miercuri de autorități.

„Se atestă o întinerire a cazurilor de îmbolnăvire a persoanelor care au vârsta cuprinsă între 18 și 40 de ani. Acest lucru poate fi explicat prin faptul că este perioada concediilor și persoanele se întâlnesc cu oamenii dragi. Vârsta medie a infectaților a scăzut și ajunge la 45,9 ani. De asemenea, rata infectării la copii este mare, mai ales pentru vârstele 11-17 ani, iar 10 % din cei 2.073 de copii testați pozitiv o reprezintă copiii de până la un an”, a precizat Alexei Ceban, medic epidemiolog, Secția supraveghere epidemiologică a bolilor prevenibile prin vaccinări de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Din cele 37.208 cazuri înregistrate în perioada de pandemie, 9.625 sunt active. În ultima săptămână s-a înregistrat o creștere cu 9 la sută a vindecării pacienților, dar și o creștere cu 14 la sută a pacienților decedați din cauza infecției. 

Cele mai multe cazuri pozitive au fost înregistrate la Chișinău. În ultimele două săptămâni au fost testate pozitiv 6.373 de persoane, iar 3.289 sunt din Capitală. Pe locul doi se află regiunea din stânga Nistrului, urmată de Ialoveni, Anenii Noi și Strășeni. 

Au fost înregistrate 355 de cazuri de import în ultimele două săptămâni. Pacienții diagnosticați cu Covid-19 s-au întors din Turcia, Germania, România, Franța și Ucraina.

Bilanțul deceselor a ajuns la 1.008. Vârsta medie a persoanelor decedate din cauza complicațiilor provocate de coronavirusul de tip nou este de 66 de ani, iar 81 % din pacienții răpuși de boală au fost supuși ventilării mecanice. 

Irina Odobescu
02/09/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii