Coronavirus // Crește rata de îmbolnăvire la nivel național. Peste jumătate din contaminați sunt din municipiul Chișinău

Irina Odobescu
10/08/2020
Foto: MSMPS via Facebook

Datele prezentate de autorități luni în cadrul raportului săptămânal arată că de la începutul pandemiei până în prezent în R. Moldova au fost testate pozitiv 27.660 de persoane, dintre care 7.515 cazuri sunt active. S-au vindecat 19.465 de persoane, iar 442 dintre cei infectați se află în stare gravă. Rata de contagiozitate în mediul urban este de 65%, cel mai afectat de coronavirusul de tip nou este municipiul Chișinău. Crește rata de îmbolnăvire, iar vârsta medie a celor infectați este de 47 de ani. 

Până în prezent, au fost confirmate 3.531 de cazuri de infectare în rândul lucrătorilor medicali după efectuarea a 12.936 de teste. În această săptămână, au fost testați 792 de cadre medicale, iar bilanțul infectărilor arată că 889 sunt medici, 1.574 – asistenți medicali, 675 – infermieri, 393 – personal auxiliar. 

Vârsta medie a persoanelor care au pierdut lupta pentru viață din cauza complicațiilor provocate de infecție rămâne să fie de 66 de ani. Printre cele mai frecvente comorbidități rămân maladiile cardiovasculare și diabetul zaharat. Pe a treia poziție se află maladiile neurologice urmate de obezitate

Irina Odobescu
10/08/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii