Coronavirus // Cum a repartizat Primăria Chișinău banii donați pentru contracararea pandemiei

Julieta Savițchi
30/03/2020

Pe contul special deschis de Primăria Chișinău pentru cei care vor să doneze pentru susținerea sistemului medical în lupta cu coronavirusul de tip nou s-au acumulat 1,1 milioane de lei. Banii urmează să fie repartizați instituțiilor medico-sanitare din Capitală pentru procurarea mijloacelor de protecție și a testelor.

Primarului municipiului Chișinău, Ion Ceban, a spus că din acești bani urmează să fie procurate 3.500 de echipamente de protecție pentru medici/costume, 1.000 de teste pentru Covid-19, 3.500 de viziere, 3.500 de măști de protecție și 30 de termoscanere. Edilul nu a precizat care anume dintre spitalele municipale vor beneficia de donații.

În prezent, doar două spitale aflate la balanța municipalității internează pacienți infectați cu coronavirus de tip nou. Este vorba despre Spitalul de boli contagioase pentru copii și Maternitatea nr. 2.

Totodată, administrația publică locală a decis că începând de luni persoanele infectate cu Covid-19 vor fi internate și la alte două spitale municipale, Spitalului Clinic Municipal de Copii V. Ignatenco și Spitalului Clinic Municipal Sfântul Arhanghel Mihail.

Până în acest moment, în Republica Moldova sunt confirmate 263 de cazuri de infectare cu Covid-19, dintre care 103 sunt în Chișinău.

Julieta Savițchi
30/03/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii