Coronavirus // Deputatul democrat Eugeniu Nichiforciuc, testat pozitiv. Colegii din Parlament, trimiși în carantină

Anticoruptie.md
21/05/2020
Foto: ipn.md

Deputatul democrat Eugeniu Nichiforciuc a fost testat pozitiv cu noul tip de coronavirus. Anunțul a fost făcut joi în cadrul ședinței Parlamentului, de către președintele fracțiunii, Dumitru Diacov. Ministra Sănătății, dar și șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică le-au recomandat membrilor Legislativului să se autoizoleze. 

Nichiforciuc ar fi intrat în contact miercuri cu mai mulți colegi democrați, atât din Guvern, cât și din Parlament, fiind prezent la ședința fracțiunii. Șeful ANSP, Nicolae Furtună, le-a recomandat deputaților să intre în carantină, iar la sfârșitul săptămânii curente să efectueze teste.

„Dacă ați contactat în contact aproape, fără mască, la mai puțin de un metru și mai mult de 15 minute, dacă se prelevează astăzi testul, rezultatul va fi negativ. Cel mai bine este ca testele să fie prelevate sâmbătă, pe nemâncate și fără fumat”, a punctat Furtună.

La recomandarea Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, deputații își vor achita singuri testele, iar pentru testarea angajaților Secretariatului Legislativului, care au intrat în contact cu Nichiforciuc, urmează să fie identificate resurse de acoperire a cheltuielilor.

Anticoruptie.md
21/05/2020

Comentarii