Coronavirus // Cel puțin 10 copii sunt internați zilnic la Spitalul clinic municipal de boli contagioase. Câți se află la terapie intensivă

Irina Odobescu
21/09/2020
Foto: MSMPS via Facebook

În ultimele 24 de ore 30 de copii au fost internați la Spitalul Clinic Muncipal de Copii Valentin Ignatenco, cu suspecție la Covid-19. Zilnic de la 10 la 15 copii testați pozitiv sunt internați la Spitalul clinic municipal de boli contagioase de copii din Chișinău. În prezent, un copil se află la terapie intensivă. 

„Copiii au statut de suspect și dacă vor fi testați pozitiv, atunci ei vor fi redirecționați la Spitalul de boli contagioase. Vor fi internați copii mai mici de șapte ani, cei mai mari se vor trata acasă. La moment, în instituție pacienți pozitivi nu avem”, a precizat pentru portalul Anticoruptie.md Liliana Chiosea, directoarea Spitalului Clinic Muncipal de Copii Valentin Ignatenco. 

Majoritatea pacienților internați la Spitalul clinic municipal de boli contagioase de copii din Chișinău au forme medii și ușoare de boală. „Un copil este în stare gravă și e internat în terapie intensivă. Mai sunt 15 paturi libere din cele 104 existente”, a spus purtătoarea de cuvânt a instituției, Diana Vlad.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 46.596 de cazuri. Autoritățile au raportat săptămâna trecută peste 2.400 de infectări în rândul copiilor.

Irina Odobescu
21/09/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii