Coronavirus // În municipiul Chișinău au fost testați pozitiv peste 200 de elevi. Cum activează școlile și grădinițele

Irina Odobescu
14/09/2020
ipn.md

De la începutul anului școlar până la 10 septembrie curent au fost confirmate 216 cazuri de îmbolnăvire cu infecția Covid-19 în instituțiile de învățământ general, iar în instituțiile de învățământ preșcolar s-au înregistrat 35 de cazuri. Informația a fost făcută publică de primarul Capitalei, Ion Ceban. 

„Conform datelor statistice, avem o tendință de creștere a cazurilor de boală în rândul elevilor și profesorilor din municipiul Chișinău. Instituţiile de învăţământ primar și secundar, ciclu I şi II din Capitală vor trece treptat, începând cu 21 septembrie, la alimentaţia tradiţională, dacă au dotarea şi marcarea corespunzătoare, în sala de mese, cu respectarea regulilor de siguranţă şi igiena pregătirii şi servirii meselor în unităţile de învăţământ.

De la începutul anului şcolar, 130 din 131 de instituţii de educaţie timpurie şi-au reluat activitatea. Astăzi sunt deschise 893 de grupe, care activează cu program deplin, cu asigurarea condițiilor de minimizare a riscurilor de infectare pentru copiii și personalul instituției. La 9 septembrie, au frecventat grădinița circa 85% la sută din copiii înscriși în grupe”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook. 

Primarul îndemnă profesorii, elevii şi părinţii să respecte măsurile de protecție pentru organizarea procesului educațional în contextul epidemiologic prin menținerea distanței fizice de cel puțin 1,5 metri, prevenirea aglomerării și curățarea și dezinfectarea spațiilor și echipamentelor. 

 

În municipiul Chișinău activează 148 de instituții de învățământ primar și secundar, unde sunt înmatriculați  92.863 de elevi.

Irina Odobescu
14/09/2020
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii