Coronavirus // Încă 161 de cazuri confirmate și trei noi decese. Bilanțul autorităților

Anticoruptie.md
04/04/2020

Numărul de cazuri confirmate în țara noastră s-a dublat față de ziua de ieri. Dacă vineri au fost confirmate 86 de cazuri, sâmbătă au ieșit pozitive 161 de teste de depistare a noului coronavirus, din totalul de 681 de probe analizate. Bilanțul persoanelor infectate ajunge astfel la 752. Totodată, s-au înregistrat trei decese noi. Până în prezent, au decedat 12 persoane din cauza infecției cu Covid-19.

Primul deces e cel al unui tânăr de 27 de ani din Tiraspol. A doua persoană decedată este o femeie de 65 de ani, iar a treia, o femeie de 57 de ani.

Premierul Ion Chicu a anunțat statistica testelor confirmate: „11 cazuri sunt de import, iar 150, cu transmitere locală. Cele mai multe cazuri sunt localizate la Chișinău, în raionul Ștefan Vodă și în municipiul Soroca. Printre cei infectați sunt 21 de lucrători medicali care activează la Ștefan Vodă și 25 de lucrători medicali de la Soroca. Până la ora actuală 215 reprezentanți ai personalului medical s-au infectat cu noul tip de coronavirus”, a precizat premierul.

În prezent, opt persoane sunt în stare gravă: șase persoane internate la Spitalul Clinic Republican sunt conectate la aparatele de ventilare artificială, iar două persoane intubate sunt internate la Institutul de Urgență.

Începând de sâmbătă, vor fi activate noi instituții spitalicești pentru internarea persoanelor suspecte și confirmate cu infecția COVID-19 : Spitalul de Stat, SR Hâncești și SR Anenii Noi.

Anticoruptie.md
04/04/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii