Coronavirus // Încă 17 cazuri confirmate. Numărul celor infectați a ajuns la 66

Anticoruptie.md
20/03/2020

17 cazuri noi de infectare cu noul tip de coronavirus au fost confimate vineri în R. Moldova. Oficial, bilanțul celor infectați cu Covid-19 urcă la 66 de cazuri.

Vineri au fost testate 90 de persoane și au fost confirmate pozitiv 17 teste. Dintre acestea, 12 sunt cu transmitere locală, iar cinci cazuri, de import - patru cazuri din Ucraina și unul din Rusia.

„Persoanele suspecte sunt plasate în două instituții medico-sanitare (Spitalul „Toma Ciorbă” și Spitalu Ministerului Sănătății), dar atunci când se confirmă cazuri de infecții cu Covid-19, de la clinica nr. 2 persoanele sunt transferate la „Toma Ciorbă” pentru tratament, pentru că este o instituție specializată”, a spus Ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu.

În același timp, autoritățile au anunțat că orașul Sângerei va intra în carantină, începând cu 21 martie, până la 1 aprilie, după ce a fost confirmat un caz de infectare cu noul tip de coronavirus, iar 27 de persoane au intrat în contact cu persoana respectivă. Deplasarea cetățenilor pe teritoriul orașului după ora 22:00 va fi limitată. Totodată, vor fi instituite două puncte de control la intrarea și la ieșirea din orașul Sângerei în scopul verificării cetățenilor. 

Anticoruptie.md
20/03/2020

Comentarii