Coronavirus // Încă un medic, răpus de infecție. Activa la Centrul de Sănătate Publică din Soroca

Irina Odobescu
14/10/2020

Încă un medic a decedat, marți, din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Este vorba despre Nicolae Gorcinschi, medic epidemiolog, șeful Secției epidemiologie din cadrul Centrului de Sănătate Publică Soroca. 

Agenția Națională pentru Sănătate Publică a exprimat sincere condoleanțe și compasiune familiei și prietenilor. „Nicolae Gorcinschi va rămâne în memoria noastră drept un colaborator profesionist și devotat, un om deosebit, cu suflet mare, de o rară înțelepciune și cumsecădenie”, scrie într-un comunicat emis de ANSP.

Gorcinschi s-a născut în anul 1942. A absolvit Universitatea de Medicină din Chișinău în anul 1972. Imediat după absolvire a activat ca medic igienist, apoi a fost șeful secției epidemiologie în cadrul Centrului de Sănătate Publică din Soroca. După crearea Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și până la stingerea din viață a activat ca medic epidemiolog și șef al secției epidemiologie din cadrul Centrului de Sănătate Publică Soroca.

Din anul 2013 regretatul Nicolae Gorcinschi a deținut categoria superioară de calificare în calitate de medic epidemiolog. 

De la începutul pandemiei, 48 de lucrători ai sistemului medical și-au pierdut viața din cauza complicațiilor provocate de coronavirusul de tip nou în Republica Moldova.

Irina Odobescu
14/10/2020

Comentarii