Coronavirus // Încă un medic, răpus de infecție. Activa la Centrul de Sănătate Publică din Soroca

Irina Odobescu
14/10/2020

Încă un medic a decedat, marți, din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Este vorba despre Nicolae Gorcinschi, medic epidemiolog, șeful Secției epidemiologie din cadrul Centrului de Sănătate Publică Soroca. 

Agenția Națională pentru Sănătate Publică a exprimat sincere condoleanțe și compasiune familiei și prietenilor. „Nicolae Gorcinschi va rămâne în memoria noastră drept un colaborator profesionist și devotat, un om deosebit, cu suflet mare, de o rară înțelepciune și cumsecădenie”, scrie într-un comunicat emis de ANSP.

Gorcinschi s-a născut în anul 1942. A absolvit Universitatea de Medicină din Chișinău în anul 1972. Imediat după absolvire a activat ca medic igienist, apoi a fost șeful secției epidemiologie în cadrul Centrului de Sănătate Publică din Soroca. După crearea Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și până la stingerea din viață a activat ca medic epidemiolog și șef al secției epidemiologie din cadrul Centrului de Sănătate Publică Soroca.

Din anul 2013 regretatul Nicolae Gorcinschi a deținut categoria superioară de calificare în calitate de medic epidemiolog. 

De la începutul pandemiei, 48 de lucrători ai sistemului medical și-au pierdut viața din cauza complicațiilor provocate de coronavirusul de tip nou în Republica Moldova.

Irina Odobescu
14/10/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii