Coronavirus // Infecția a luat viața altor doi medici

Marcela Meglei
18/01/2021

Complicațiile provocate de Covid-19 au luat viața altor doi medici. Este vorba despre Constantin Cornea, medic reabilitolog în cadrul Spitalului Raional Cimișlia, și despre Emil Volconovici, șeful Centrului de Sănătate Mintală Dondușeni.

„Cu profundă tristețe anunțăm despre trecerea în neființă a domnului Constantin Cornea, medic reabilitolog în cadrul Spitalului Raional Cimișlia. Sistemul medical a pierdut un specialist dedicat profesiei, care a contribuit la consolidarea și dezvoltarea Spitalului Raional Cimișlia, fiind apreciat deopotrivă de colegi și pacienți. Dnul Cornea a fost internat la Institutul de Medicină Urgentă, pe 1 ianuarie. Adresăm sincere condoleanțe familiei, apropiaților și întregului colectiv al IMSP SR Cimișlia. Suntem alături de familia îndurerată.

Exprimăm condoleanțe și profundă compasiune familiei, rudelor și colegilor în legătură cu trecerea la cele veșnice a domnului Emil Volconovici, șeful Centrului de Sănătate Mintală Dondușeni. Dnul Volnonovici a fost internat la Spitalul Republican pe 14 ianuarie. Regretăm nespus pierderea domnului Emil Volconovici. Dumnezeu să il ierte şi să il odihnească în pace!”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Până în prezent, 81 de lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la 153.112.

Marcela Meglei
18/01/2021

Comentarii