Coronavirus // O nouă donație din partea Elveției pentru sistemul de sănătate din Moldova

Crina Dumitriu
09/04/2021
Directoarea Biroului de cooperare al Elveției, Caroline Tissot

Elveția a oferit joi Republicii Moldova, prin intermediul Organizației Mondiale a Sănătății, două instalații mobile de decontaminare și 25 de dispozitive IT pentru o mai bună monitorizare a pandemiei de coronavirus.  

Instalațiile vor fi folosite de echipele de intervenție rapidă de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică direct în zona afectată, în condiții de maximă siguranță. Camerele de duș sunt dotate cu generator, rezervor, dozator de substanțe de decontaminare și pompe, pentru a asigura funcționarea lor în condiții de câmp. Instalațiile pot fi asamblate și exploatate cu ușurință, în regim autonom.

Directoarea Biroului de cooperare al Elveției, Caroline Tissot, a declarat cu acest prilej că Elveția a susținut Moldova din primele zile în lupta cu pandemia prin donație de ventilatoare, echipamente medicale, de protecție individuală și de laborator.

“Sprijinul nostru este îndreptat către autorități pentru ca acestea să administreze mai bine serviciile publice de sănătate, dar și către societatea civilă, pentru monitorizarea cheltuielilor din sistem. Astfel, ne dorim ca populația să aibă parte de servicii de sănătate decente, la preț rezonabil, mai aproape de comunitățile lor”, a mai spus Caroline Tissot.

Crina Dumitriu
09/04/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii