Coronavirus // Peste 60 la sută dintre infectați sunt din mediul urban. Bilanțul autorităților

Irina Odobescu
12/06/2020
WHO Moldova

Fiecare a treia persoană testată pozitiv cu COVID-19 este din municipiul Chișinău, iar mai mult de jumătate din infectați s-au vindecat. Datele se conțin în raportul săptămânal prezentat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Cea mai mare rată a infecției în această săptămână este în municipiile Chișinău și Bălți, și în UTA Găgăuzia, fiind înregistrate mai mult de 600 de cazuri. Raioanele unde au fost confirmate mai puțin de 50 de cazuri sunt: Nisporeni, Briceni, Leova și Șoldănești.

Raportul săptămânal al MSMPS arată că vârsta medie a persoanelor infectate este de 47 de ani, iar 58 la sută din persoanele testate pozitiv sunt femei. Mai mult de jumătate din viitoarele mame testate pozitiv sunt în trimestrul III de sarcină. Totodată, fiecare al șaselea pacient internat este minor.

Până la această oră, 1.847 de lucrători medicali sunt testați pozitiv: 474 de medici, 843 de asistenți medicali, 389 de infirmieri, 141 de persoane din rândul personalului auxiliar. 

Până în acest moment 382 de persoane și-au pierdut viața, în urma complicațiilor cauzate de infecția Covid-19. Vârsta medie a persoanelor decedate este de 67 de ani.

Irina Odobescu
12/06/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii