Coronavirus // Raport săptămânal: Crește numărul de contaminări printre copii și gravide

Irina Odobescu
31/07/2020
Foto: MSMPS via Facebook

Datele prezentate de autorități vineri, în cadrul raportului săptămânal, arată că, de la începutul pandemiei până în prezent, în Republica Moldova, au fost testați pozitiv 1.335 de copii, iar rata de contagiozitate la copiii cu vârsta de până la cinci ani este de 38%, cu un procent mai mult decât săptămâna anterioară. 99 de copii infectați cu COVID-19 sunt internați în instituțiile spitalicești. Alte 16 gravide au fost testate în ultimele șapte zile, iar bilanțul a ajuns la 211. 

Până în prezent, au fost confirmate 3.381 de cazuri de infectare în rândul lucrătorilor medicali, după efectuarea a 11.072 de teste. În această săptămână, au fost testați 702 cadre medicale, iar bilanțul infectărilor arată că 825 sunt medici, 1.477 – asistenți medicali, 621 – infermieri, 358 – personal auxiliar. 

Vârsta medie a persoanelor care au pierdut lupta pentru viață din cauza complicațiilor provocate de infecție rămâne a fi de 66 de ani. Crește cu două procente rata contaminaților supuși ventilării mecanice și ajunge la 83 %. Printre cele mai frecvente comobidități rămân maladiile cardiovasculare și diabetul zaharat. Pe a treia poziție se află maladiile neurologice, urmate de cele renale și diabetul zaharat

Cazurile active la nivel național ajung la 6.303 din cele 24.343 de cazuri totale confirmate. 771 de persoane au decedat din cauza complicațiilor provocate de coronavirusul de tip nou.  

Irina Odobescu
31/07/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii