Coronavirus // SUA suspendă eliberarea de vize pentru toate țările din lume

Crina Dumitriu
20/03/2020

Statele Unite ale Americii au suspendat vineri eliberarea vizelor obişnuite în toate ţările lumii pe fondul crizei sanitare provocate de COVID-19, a anunţat Departamentul de Stat, precizând că  „vor continua să fie eliberate în limita posibilului doar vize de urgenţă", scrie AGERPRES

Departamentului de Stat al SUA promite să reia restul serviciilor "cât mai curând posibil", fără să indice o dată exactă.

Washingtonul anunţase deja cu două zile în urmă suspendarea vizelor obişnuite în "numeroase ţări", fără să spună care sunt acestea. De acum însă măsura a fost generalizată. 

Statele Unite au interzis intrarea pe teritoriul lor pentru străinii veniţi din majoritatea ţărilor europene, urmând să închidă vineri seara graniţa cu Canada, iar, privitor la Mexic, intenţionează să limiteze trecerile între cele două ţări.

În acelaşi timp, Departamentul de Stat le-a cerut tuturor americanilor să nu se deplaseze în străinătate pe fondul epidemiei declanşate de noul coronavirus, precizează sursa citată.

Crina Dumitriu
20/03/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii