Coronavirus // Un alt lucrător medical a pierdut lupta pentru viață

Irina Odobescu
10/08/2020
Colaj: CIJM

Un alt lucrător medical s-a stins din viață din cauza infecției Covid-19. Este vorba de Elena Mangîr, 58 de ani, care lucra ca felceră la Punctul de Asistență Medicală Urgentă Cărpineni din cadrul Substației de Asistență Medicală Urgentă Hâncești.

Femeia a fost transferată la 6 august de la Spitalul „Toma Ciorbă” la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”. „Cu profund regret, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează despre decesul dnei Elena Mangîr, cauzat de complicațiile pneumoniei virale, provocate de infecția COVID-19.  Pe 4 august și 7 august, a fost testată negativ la COVID-19. Sistemul medical a pierdut un lucrător profesionist și devotat meseriei nobile. Exprimăm sincere condoleanțe familiei îndurerate, apropiaților și colegilor. Dumnezeu să o odihnească în pace”, se menționează într-un comunicat al ministerului.

De la începutul pandemiei, 34 de angajați ai sistemului medical din Republica Moldova au decedat din cauza coronavirusului de tip nou. Numărul considerabil de decese de medici și lucrătorii medicali a fost provocat de asigurarea precară a acestora cu echipamentul de protecție necesar. 

Irina Odobescu
10/08/2020

Comentarii