Coronavirus // Un medic infecționist a fost răpus de boală

Irina Odobescu
11/08/2020
Foto: MSMPS via Facebook

Infecția de Covid-19 a făcut o nouă victimă. Este vorba de Dina Rusescu, 61 de ani, medic infecționist în cadrul Instituţiei Medico-Sanitare Publice Asociaţia Medicală Teritorială Centru și Spitalul Clinic Municipal numărul 1. Femeia a fost internată în stare gravă la 10 august la Institutul Oncologic. 

„Azi am pierdut un doctor și un un om deosebit dedicat meseriei sale, care a plătit tributul suprem în această luptă tăcută. Va rămâne amintirea ei în sufletele colegilor alături de care a slujit în toți acești ani. Modestia, profesionalismul și delicatețea sa au fost exemple pentru cei care au înconjurat-o. Colectivul IMSP AMT Centru regretă nespus și transmite sincere condoleanțe familiei. Dumnezeu să o odihnească în Împărăția Cerului pe Dina Rusescu”, scrie pe pagina de Facebook a instituției. 

De la începutul pandemiei, 35 de angajați din sistemul medical din Republica Moldova au decedat din cauza coronavirusului de tip nou. 

Irina Odobescu
11/08/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii