Coronavirus // Un nou antirecord: 1.149 de cazuri confirmate, dintre care 83 sunt lucrători medicali

Irina Odobescu
14/10/2020
Foto: MSMPS via Facebook

Autoritățile au raportat miercuri încă 1.149 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, acesta fiind cel mai mare număr de cazuri de la începutul pandemiei în Republica Moldova. În total, au fost analizate 3.976 de teste, dintre care primar - 3.570. Bilanțul infectărilor a ajuns la 64.424. În același timp, 19 persoane și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore din cauza complicațiilor provocate de infecție, cel mai mare număr de decese într-o singură zi.

În municipiul Chișinău au fost confirmate miercuri 450 de cazuri noi. În regiunea din stânga Nistrului au fost raportate încă 130 de cazuri, iar la Edineț - 62.

Din numărul total de cazuri, 83 sunt lucrători medicali: 33 de medici, 33 de asistenți medicali și 18 persoane din rândul personalului auxiliar.

753 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 sunt în stare gravă, dintre care 39 sunt conectați la aparate de respirație asistată.

Irina Odobescu
14/10/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii