Coronavirus // Uniunea Avocaților își restricționează activitatea la birou. Mai mulți apărători au fost testați pozitiv

Crina Dumitriu
10/08/2020

Uniunea Avocaților din Republica Moldova (UARM) a instituit un regim special de funcționare până la 19 august curent. Această decizie a fost luată în urma confirmării unui caz pozitiv de COVID-19 în rândul personalului administrativ al instituției cu pricina.

Președintele UARM, Emanoil Ploșnița, a emis o dispoziție care restricționează accesul avocaților și vizitatorilor în cadrul instituției pentru a preveni răspândirea contaminării. Accesul în cadrul instituției, conform aceleiași dispoziții, este permis doar în situații de necesitate stringentă și doar cu permisiunea specială din partea administrației.

În această perioadă, o parte din angajații UARM își vor îndeplini atribuțiile de la domiciliu sau la distanță. Pentru a asigura activitatea secretariatului, angajații vor veni la serviciu conform unui program stabilit în funcție de necesități. Totodată, comunicarea cu instituțiile de stat și partenerii externi se va efectua prin intermediul site-ului oficial al UARM, www.uam.md.

În ce privește reluarea activității instituției, o decizie în acest sens va fi luată în funcție de evoluția stării angajaților, în conformitate cu regulile și recomandările instituțiilor de resort.

Crina Dumitriu
10/08/2020

Comentarii