COVID-19 / Număr crescut de contaminări, 90 de cazuri și trei decese

Ilie Gulca
14/07/2021

Alte 90 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate miercuri în Republica Moldova, după efectuarea a 5.423. Din numărul total de cazuri, șapte sunt de import: șase din Rusia și unul din Olanda. Cele mai multe infecții au fost depistate în Transnistria (36) și în municipiul Chișinău (18).

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la 257.678. Din numărul total de cazuri, unul este printre lucrătorii medicali – un medic.

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 227 de pacienți confirmați cu infecția COVID-19. Dintre aceștia, 55 sunt în stare extrem de gravă; 11 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată. Alte 83 de persoane au fost vindecate. În total, 250.628 de persoane au fost tratate de COVID-19.

În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 561 de persoane, iar 18.033 sunt sub supraveghere la domiciliu. Responsabilii din domeniul sănătății publice semnalează creșterea indicelui de contagiozitate în ultima perioadă în Republica Moldova. Ei susțin că există un risc major de sporirea a numărului persoanelor infectate.

„În ultima săptămână, situația epidemiologică în R. Moldova are o dinamică negativă. A crescut numărul total de cazuri, peste 20%. Totodată, a crescut peste 8% numărul cazurilor de decese”, a declarat în cadrul ședinței Guvernului secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Igor Curov. 

De asemenea, oficialul a spus că „indicele de contagiozitate a crescut până la 1,05, ceea ce înseamnă că avem un risc, un pericol substanțial de creștere a numărului pacienților infectați”, a adăugat el.

În plus, el comunicat că, în ultima săptămână, în R. Moldova, au fost înregistrate 28 de cazuri de import, majoritatea din Federația Rusă – 13, Marea Britanie – 4.

Ilie Gulca
14/07/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii