COVID-19 Raport săptămânal // ANSP: „Avem copii de vârstă fragedă infectați, la câteva zile de la naștere”

Irina Odobescu
24/07/2020
report.md

Datele prezentate de autorități vineri, în cadrul raportului săptămânal, arată că, de la începutul pandemiei până în prezent, în Republica Moldova, au fost testați pozitiv 1.192 de copii, iar rata de contagiozitate la copiii cu vârsta până la cinci ani este de 37%. Responsabilii de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) au remarcat că sunt infectați copii și la câteva zile de la naștere, aceștia preiau infecția de la mamă. 

Redeschiderea grădinițelor nu va fi posibilă în viitorul apropiat din cauza înrăutățirii situației, în special în municipiul Chișinău, unde se înregistrează cele mai multe cazuri în ultimele săptămâni. Până la ora actuală, au fost confirmate 3.024 de cazuri de infectare în rândul lucrătorilor medicali, după efectuarea a 10.370 de teste. Dintre cadrele medicale infectate 763 sunt medici, 1.359 – asistenți medicali, 586 – infermieri, 316 – personal auxiliar. 

Vârsta medie a persoanelor care au pierdut lupta pentru viață din cauza complicațiilor provocate de infecție este de 66 de ani. 81% din cei contaminați sunt supuși ventilării mecanice. Printre cele mai frecvente comobidități rămân maladiile cardiovasculare și diabetul zaharat. Pe a treia poziție se află maladiile neurologice, urmate de cele renale și obezitate.

Până la ora actuală, 719 persoane au decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.

Irina Odobescu
24/07/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii