Crește Moldova precum Făt-Frumos: PD se laudă că a reușit într-un an cât alții în șapte în materie de reparații de drumuri

Anticoruptie.md
25/09/2018

Președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a vorbit marți în cadrul unui briefing de presă despre proiectele de infrastructură pe care formațiunea  sa le-a demarat cu câteva luni înainte de alegerile parlamentare ce ar urma să aibă loc la 24 februarie 2019.

El a făcut o comparație între guvernarea PD și celelalte de până acum, aducând în favoarea afirmațiilor sale o serie de cifre. În perioada 2009–2016, pe durata a șapte ani, înainte ca PD să-și asume guvernarea în R. Moldova, au fost construite mai puțin de 1.000 de kilometri de drumuri. Ceea ce înseamnă mai puțin de 140 de kilometri pe an. Pentru comparație, noi, într-un singur an, 2018, finalizăm și reparăm 1,600 de kilometri. Ceea ce înseamnă de 12 ori mai mult decât guvernările precedente. Ei – 140 de kilometri pe an, noi – 1.600 de kilometri pe an”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Cu toate astea, cifra avansată de PD de 1.600 de kilometri de drumuri reparare, pe banii contribuabililor, reprezintă circa 8% din totalul rețelei rutiere a R. Moldova de circa 12.719 kilometri. La o succintă consultare a hărții reparațiilor drumurilor pusă la dispoziție de Guvern, raionul Nisporeni, unde este născut liderul PD, Vlad Plahotniuc, are 100% de lucrări executate pe 33 de drumuri lungi de 25,43 de kilometri, deci, în medie, fiecare drum sub un kilometru.

Prin comparație, în UTA Găgăuzia, lucrurile nu sunt tocmai la fel. Aici au fot executate 33 de lucrări cu o lungime de 29,31 de kilometri, terminate în proporție de 59,7%.

De asemenea, Vlad Plahotniuc a menționat că, în 2019, vor fi reparate 2.600 de kilometri de drumuri locale și naționale. Dar acest scenariu este posibil numai dacă PD se va mai afla la guvernare, iar un astfel de program va fi continuat de o alianță de guvernare viitoare. Nu în ultimul rând, Plahoniuc a mai promis și lansarea unui program de către PD de aprovizionare cu apă, în care va conecta la apeducte circa 100.000 de beneficiari.

Ceea ce nu spune tranșant liderul PD este că toate drumurile și alte construcții se fac exclusiv din bani publici, adunați din impozitele pe care le achită la stat cetățenii, și sunt construite de către autoritățile publice și nu de către partid.  

Anticoruptie.md
25/09/2018




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii