CSJ a respins recursul lui Andrei Năstase cu privire la deschiderea a 42 de secții de votare în stânga Nistrului

Anticoruptie.md
14/10/2020

După ce acum o săptămână au admis recursul depus de către liderul Platformei DA, Andrei Năstase, împotriva încheierii prin care a fost declarată inadmisibilă cererea sa de chemare în judecată a CEC, care a decis deschiderea a 42 de secții de votare pentru alegătorii din regiunea transnistreană, magistrații Curții Supreme de Justiție au respins recursul lui Năstase împotriva încheierii Curții de Apel Chișinău, unde cauza a fost trimisă la rejudecare.

„Recursul depus de Andrei Năstase, candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, desemnat de către Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr se declară inadmisibil. Încheierea este irevocabilă”, se arată în decizia CSJ.

La sfârșitul lunii septembrie, Andrei Năstase a contestat în instanță decizia Comisiei Electorale Centrale de a deschide 42 de secții de votare pentru locuitorii din stânga Nistrului. CEC a decis în ședința din 26 septembrie să deschidă 139 de secții de votare în diasporă pentru scrutinul de la 1 noiembrie, în care urmează să fie ales un nou președinte al Republicii Moldova. Inițial, numărul acestora era de 202. Pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender și unele localități ale raionului Căușeni, CEC a constituit 42 secții de votare.

Asociația Promo-Lex a semnalat recent o creștere stabilă a numărului de alegători din regiunea transnistreană și a celor fără domiciliu/reședință, inclusiv a celor care au emigrat în străinătate, care constituie în ansamblu circa 15% din numărul total al alegătorilor.

Conform Registrului de stat al alegătorilor, în Republica Moldova există 3.285.874 de cetățeni cu drept de vot.

Anticoruptie.md
14/10/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii