CSM a amânat repetat examinarea cererii de demisie a judecătoarei Nina Veleva, care este și raportor în dosarul lui Ilan Șor

Marcela Meglei
19/01/2021

Examinarea cererii de demisie a judecătoarei Nina Veleva de la Curtea de Apel Cahul, care este raportor în dosarul lui Ilan Șor, a fost amânată marți de membrii Consiliului Superior al Magistraturii. Aceștia își motivează decizia prin faptul că nu au reușit să citească raportul întocmit de Veleva în legătură cu dosarul lui Șor, prezentat abia luni seara.

Membra CSM, Carolina Ciugureanu-Mihăluița, a cerut amânarea examinării cererii de demisie. Ea a subliniat că raportul Ninei Veleva, care are 222 de pagini, a fost prezentat abia luni seara și că, după ce l-a răsfoit, i-au apărut și mai multe întrebări pentru judecătoare.

Cu 11 voturi „pentru” examinarea cererii de demisie a fost amânată pentru ședința viitoare a CSM.

Judecătoarea Nina Veleva a solicitat demisia din funcția de magistrat în noiembrie 2020. La 22 decembrie, membrii CSM au amânat examinarea cererii de demisie a magistratei și i-au solicitat să întocmească un raport în legătură cu dosarul lui Ilan Șor.

Marcela Meglei
19/01/2021

Comentarii