Cum fac socialiștii intervenții pentru diplomatul rus Ambramov Kirill, prins în vamă cu 62.000 de dolari

Anticoruptie.md
05/02/2021
Diplomatul rus Ambramov Kirill

Președintele interimar al PAS, Igor Grosu, a dezvăluit, vineri seara la TVR Moldova, că un membru PSRM al Comsiei parlamentare pentru securitate, apărare și ordine publică face presiuni ca diplomatul rus prins în timp ce încerca să treacă ilegal 62.000 de dolari peste graniță să scape din acest incident ilegal.

Din această comisie fac parte trei socialiști: Fiodor Gagauz, Anatolie Labuneț și Oleg Savva.

„Vama și Poliția de Frontieră și-au făcut treaba. Au aplicat legea. Dar au fost niște încercări, n-am să dau nume. Cineva din anturajul socialiștilor a încercat să intervină și să rezolve problema. (...) Este vorba de cineva din fruntea partidului [PSRM]. A încercat să rezolve problema. Partea bună este că cei din instituțiile statului le-a spus: Noi ne facem meseria. Ceea ce este foarte bine”, a menționat deputatul.

Acesta a mai spus că diplomatul rus a fost inclusiv la sediul PAS, împreună cu ambasadorul rus la Chișinău, Oleg Vasnețov.

Diplomatul rus Kirill Ambramov (foto) din cadrul Ambasadei Federației Ruse în R. Moldova a fost oprit duminică, 31 ianuarie, pe Aeroportul Internațional Chișinău, deoarece a încercat să treacă frontiera cu 62.000 de dolari, fără să declare suma la vamă.

Anticoruptie.md
05/02/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii