Cum face presiuni ministrul socialist al Justiției, Fadei Nagacevschi, asupra CSM-ului pentru grăbirea procesului de selecție la Curtea Constituțională. Socialistul Vasile Bolea candidează și el

Anticoruptie.md
09/04/2021
CIJM

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a trimis o scrisoare Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) în care cere grăbirea desfășurării concursului pentru ocuparea locului vacant rămas în rândul celor șase judecători ai Curții Constiuționale (CC), după moartea recentă a judecătorului Eduard Ababii.

„Actualmente, Curtea este expusă politic excesiv din cauza conflictelor instituționale dintre Președintele R.Moldova și Parlament, existând riscuri pentru contestarea autorității Curții și afectarea funcționalității acesteia”, precizează Nagacevschi în scrisoarea trimisă Luizei Gafton, președintele interimar al CSM.

Graba lui Nagacevchi în această chestiune vine după ce socialistul Vasilea Bolea și-a anunțat și el intenția de a participa la acest concurs pentru postul de jucător al CC și în contexul în care Curtea trebuie să dea un răspuns pe sesizarea președintelui Maia Sandu privind întrunirea condițiilor pentru dizolvarea Parlamentului.

La concursul pentru ocuparea fotoliului vacant de la CC s-au înscris 16 concurenți printre care și socialistului Vasile Bolea. Curtea îl mai are în componență pe fostul deputat socialist Vladimir Țurcan. În total, CC are în componență șase magistrați care sunt numiți în felul următor: doi de Parlament, doi de Guvern și doi de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Anticoruptie.md
09/04/2021

Comentarii