Cum minte Krasnoselsky despre vaccinurile din România și UE date de la Chișinău. Despre cine spune că ar fi adus vaccinul în Transnistria

Anticoruptie.md
04/03/2021
BI

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Kransnoselsky, a emis joi un comunicat în care omite să spună că dozele de vaccin care vor veni în regiunea transnistreană ar fi trimise de autoritățile de la Chișinău, după ce sâmbăta trecută România și UE au trimis primul lot de 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca. În schimb, Krasnoselsky spune că vaccinurile vor fi oferite în Transnistria de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

„Un lot de ajutor umanitar de la OMS va ajunge în curând în republică – 1.810 doze de Astra Zeneca. Ministerul Sănătății al Transnistriei este gata să accepte un vaccin care nu necesită condiții speciale de depozitare (este suficient un regim de temperatură de la +2 la +8 grade). Personalul este pregătit pentru vaccinare”, se arată într-un comunicat emis de instituția condusă de Krasnoselsky.

Autoritățile de la Chișinău au anunțat repetat că 10% din vaccinurile care vor ajunge în Republica Moldova vor fi trimise în regiunea transnistreană.

El a mai spus că există acorduri cu privire la vaccinul rusesc și că se așteaptă ca 70.000 de doze de Sputnik V să fie administrate în două etape. „Cetățenii vor fi vaccinați exclusiv după bunul plac. Prioritatea este pentru medici, profesori, militari, precum și pentru persoanele în vârstă care sunt expuse riscului. Vaccinul preferat va fi decis chiar de transnistreni”, a adăugat el.

Miercuri, personalul medical din UTA Găgăuzia a cerut autorităților de la Chișinău să nu fie vaccinate cu vaccinul AstraZeneca. Republica Moldova are una dintre cele mai ridicate rate de infectare din Europa la milionul de locuitori și peste 4.000 de persoane care și-au pierdut viața pe parcursul ultimului an, de la începerea pandemiei în Republica Moldova.

Ambasada României la Chișinău a venit cu o reacție, joi după-amiaz, după afirmațiile lui Krasnoselski. Diplomația română afirmă că numai cele 1.810 doze de vaccin ar trebui să ajungă la Tiraspol, dar și un lot foarte mare de maști, combinezoane și alte materiale medicale pentru medicii de peste Nistru. Toate oferite de România.

Anticoruptie.md
04/03/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii