Cum obținem semnătura mobilă pentru a putea completa online declarația privind alocarea a 2 % din impozitul pe venit

Anticoruptie.md
24/02/2021

Până la 30 aprilie 2021, persoanele fizice plătitoare de taxe au posibilitatea să doneze 2% din impozit către organizațiile neguvernamentale care acționează în interes public și către entitățile religioase. Pentru a efectua desemnarea procentuală trebuie să depunem în termen declarația cu privire la impozitul pe venit (pentru anul 2021, termenul limită este 30 aprilie 2021). O putem face inclusiv online, tot de ce avem nevoie este semnătura mobilă/electronică. Reporterii portalului Anticoruptie.md vă arată cum poate fi obținută aceasta. 

Semnătura mobilă poate fi obținută ușor la orice operator major de telefonie mobilă. Tot de ce avem nevoie este un buletin de identitate valabil. Bunăoară clienții PrePay și Abonament ai ooeratorului de telefonie mobilă Orange pot obține gratuit Semnătura Mobilă în orice reprezentanță a companiei, urmând pașii de mai jos.

Foto: orange.md

Tarifele pentru acest serviciu pot fi consultate mai jos:

Foto: orange.md

Semnătura mobilă de la operatorul Moldcell se obține în mod similar. Ca să beneficiați de ea, aveți nevoie de o cartelă SIM specială pe care o puteți obține în orice reprezentanță Moldcell Center cu actul de identitate. Procedura de activare a serviciului implică:

Foto: moldcell.md

La operatorul Moldcell tarifele diferă:

Foto: moldcell.md

 

Semnătura electronică mai poate fi obținută și prin intermediul Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC), însă procedura de obținere este mai anevoioasă. Pentru a obține o semnătură electronică STISC, urmați pașii de mai jos:

Pentru a susține jurnalismul de investigație, puteți redirecționa 2% pentru Centrul de Investigații Jurnalistice, utilizând codul fiscal 1019620008889.

Anticoruptie.md
24/02/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii