Curtea Constituțională a decis: Parlamentul poate fi dizolvat în ultimele șase luni de mandat ale președintelui

Anticoruptie.md
24/11/2015
Foto: noi.md

Parlamentul poate fi dizolvat în ultimele șase luni de mandat ale președintelui, dacă în termen de trei luni nu reușește să învestească un nou Guvern. Decizia a fost pronunțată marți, 24 noiembrie, de Curtea Constituțională (CC).

„Imposibilitatea formării Guvernului în termen de trei luni conduce la dizolvarea Parlamentului chiar dacă această perioadă se circumscrie în ultimele șase luni ale mandatului președintelui Republicii moldova”, a declarat președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase.

Sesizarea a fost înaintată de un grup de deputați socialişti.

Amintim că Guvernul Streleţ a fost demis joi, 29 octombrie, cu votul a 65 de deputaţi pentru şi 18 împotrivă, după trei luni de activitate. Decizia a venit după ce deputaţii socialişti şi comunişti au înaintat o moţiune de cenzură, invocând că asupra lui Valeriu Streleţ ar plana acuzaţii de corupţie. Votul de neîncredere a fost acordat de către deputaţii PSRM, PCRM şi PD. 

Anticoruptie.md
24/11/2015




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii