Curtea de Apel a admis demersul PSRM privind referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoacă

Anticoruptie.md
27/04/2017
Edilul Dorin Chirtoacă. Foto: Anticoruptie.md

Curtea de Apel Chişinău a admis joi, 27 aprilie, demersul PSRM privind înregistrarea grupului de inițiativă pentru organizarea și desfășurarea referendumului pentru demiterea edilului Capitalei, Dorin Chirtoacă.

Decizia a fost luată după ce la începutul lunii aprilie Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, a respins cererea socialiştilor. „Felicitări chişinăuieni! Referendumul începe! Suntem puțin surprinși, pozitiv surprinși, de decizia Curții de Apel, care ne permite să începem campania pentru referendum. Mă gândesc că poate judecătorii au pătimit de pe urma căderii copacilor și au înțeles că solicitarea grupului nostru de inițiativă este cât se poate de rezonabilă, iar Capitala țării trebuie salvată”, a scris socialistul Ion Ceban pe pagina sa de Facebook, precizând că în scurt timp PSRM va începe campania de colectare a semnăturilor pentru referendumul de demitere a primarului Dorin Chirtoacă.

Anterior, tentativa de a-l demite pe primarul municipiului Chişinău a eşuat. În septembrie 2016, iniţiativa a fost susţinută de 32 de aleși locali, fiind necesare încă două voturi. La acea ședință a Con­si­li­u­lui Muni­ci­pal Chi­și­nău au fost pre­zenți consilierii din partea PSRM, PPEM, PLDM, PCRM și PN. Aleşii locali au votat pentru iniţiativă după ce Curtea de Apel Bălţi a refuzat înregistrarea grupului care urma să colecteze semnăturile necesare pentru iniţierea referendumului. Atunci, decizia a urmat după ce Judecătoria sectorului Centru al Capitalei a dat undă verde inițiativei. Plebiscitul putea fi iniţiat însă de Consiliul Municipal Chișinău. 

Anticoruptie.md
27/04/2017




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii