Curtea de Apel Chișinău respinge cererea lui Andrei Năstase privind secțiile de votare din regiunea transnistreană

Anticoruptie.md
09/10/2020

Curtea de Apel Chișinău a respins, vineri, drept neîntemeiată, contestația depusă de către Andrei Năstase, liderul al PPDA și candidat la funcția de președinte, împotriva deciziei Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a deschide 42 de secții de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului. Decizia poate fi atacată cu recurs.

CEC a aprobat deschiderea a 139 de secții de votare în străinătate și 42 pentru cetățenii din stânga Nistrului. Cu toate acestea, deschiderea secțiilor de votare în străinătate va depinde de evoluția situației epidemiologice în țările gazdă și de eventualele restricții sanitare, a anunțat, vineri, ministrul de Externe, Oleg Țulea.

Șeful diplomației de la Chișinău a ținut, vineri, o conferință de presă alături de președintele CEC, Dorin Cimil, în care a explicat că deschiderea secțiilor va fi strict legată de gravitatea stării generale provocate de COVID-19 în Europa, acolo unde se înregistrează o creștere exponențială a numărului de cazuri.

Anticoruptie.md
09/10/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii