Curtea de Apel: Marian Lupu rămâne în cursa electorală. Instanța a respins cererea Platformei DA

Anticoruptie.md
19/09/2016
Marian Lupu Foto: pdm.md

Candidatul democrat Marian Lupu rămâne în cursa pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie. Magistrații Curții de Apel Chișinău au respins în ședința de luni, 19 septembrie, cererea depusă de reprezentanții Partidului Platforma Demnitate și Adevăr prin care aceștia solicitau anularea hotărârii Comisiei Electorale Centrale de înregistrare a candidatului PD.  

Anterior, experții Asociației Promo-Lex concluzionau că CEC a încălcat o proprie hotărâre atunci când l-au înregistrat pe Lupu în ziua de sâmbătă, 3 septembrie. „Din punctul nostru de vedere, prin înregistrarea candidatului PD, Marian Lupu, în data de 3 septembrie, CEC și-a încălcat propria hotărâre nr. 122 în ceea ce privește ordinea și modalitatea de primire a actelor necesare pentru înregistrarea candidaților. Din punctul nostru de vedere, acest fapt a favorizat indirect candidatul dat. Atrag atenția că nu este vorba de o încălcare a anumitor prevederi legale, ci doar a unei hotărâri aprobate tot de CECă, preciza Pavel Postica, director de programe Promo-Lex.

În replică, Iurie Ciocan, membru al Comisiei, a declarat pentru Anticoruptie.md că CEC nu l-a înregistrat sâmbătă pe candidatul democraților, ci doar a acceptat actele. „Pentru noi a fost o zi obișnuită de muncă, ca și restul celor 60 de zile de până la alegeri. Există o hotărâre care stipulează clar că toate zilele se declară pentru noi lucrătoare, nu mai contează sâmbătă sau duminică”, a subliniat Iurie Ciocan. 

Marian Lupu a fost primul candidat înregistrat oficial la prezidențiale după ce, la doar o zi de la înregistrarea grupului de inițiativă, a adus listele cu 29 de mii de semnături în susținerea sa. Performanța a fost criticată de mai mulți dintre contracandidații democratului, care au precizat că este imposibil să aduni un număr atât de mare de semnături într-un timp atât de scurt.

Anticoruptie.md
19/09/2016Become a Patron!

Comentarii